maandag 23 december 2013

1.1 De working directory van R instellen

De Working Directory instellen.

Als u R opent, komt de zogenaamde R console tevoorschijn. Dit is het venster waarin u werkt met R.
Voor het werken met R moet er een zogenaamde Working Directory aangemaakt worden. Dit is een gewone map die simpelweg aangemaakt kan worden door een rechtermuisklik en voor Nieuwe map te kiezen in Windows Verkenner of Finder in OS. In deze map, de Working Directory[1], moeten alle (data)bestanden worden geplaatst waar u met R mee wilt werken. Als deze map eenmaal is aangemaakt, geeft u in R aan dat deze aangemaakte map als Working Directory gebruikt wordt. Dit doet u als volgt:
1.      Huidige Working Directory weergeven:
Voer de code
getwd() bij de R Console in,na het drukken van Enter laat R de locatie van de Working Directory die op dit moment gebruikt wordt.
2.       Locatie van de nieuwe Working Directory opzoeken:
Als dit de Working Directory is die u wilt gebruiken hoeft u niets meer te wijzigen. Als u een andere Working Directory wilt gebruiken dan R weergeeft na het invoeren van
getwd() , voert u setwd(*locatie van uw Working Directory*)[2] in. Deze locatie is eenvoudig te vinden als u in Verkenner (of Finder bij OS) op de rechtermuisknop klikt en daar kiest voor eigenschappen (of Info bij OS). De locatie van de map wordt in het venster weergegeven, selecteer en kopieer deze locatie.


Afbeelding 1 De locatie van de map in het venster Eigenschappen vinden.

3.      Locatie van de nieuwe Working Directory in de R Console invullen:
Vul de locatie tussen de haakjes en aanhalingstekens in bij de code
setwd() in R door het pijltje van de muis tussen de haakjes en aanhalingstekens te plaatsen->Rechtermuisklik->Plakken (of CTRL+V). In afbeelding 2 is de locatie van de Working Directory als volgt met setwd() ingevuld. Setwd(‘C:/Users/School & Werk.ArieDell/Dropbox/Bedrijf/Data’).
Let op! Het is belangrijk dat de locatie tussen aanhalingstekens geplaatst wordt!
4.     Controleren van de huidige Working Directory:
Als de bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, moet de nieuwe Working Directory succesvol zijn ingesteld. Dit kunt u controleren door met de code
getwd() te controleren van welke Working Directory er momenteel gebruik wordt gemaakt. Als na het indrukken van Enter de locatie van u zojuist ingestelde Working Directory wordt weergeven, is het instellen van de Working Directory succesvol verlopen en bent u klaar om te werken met R.
Afbeelding 2 De locatie van de Working Directory in de R console instellen.
Afbeelding 2 De locatie van de Working Directory in de R console instellen[1] Deze map kunt u ook een andere naam geven dan Working Directory.
[2] Bij Windows kan het zijn dat u de richting van de slashes \ moet veranderen ( naar /).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten