Pagina's

maandag 23 december 2013

Introductie van R

Inleiding

In deze handleiding wordt u geleerd hoe u spreadsheets en andere databestanden kunt analyseren met het open source software pakket R. Open source software is gratis, kunt u aanpassen naar uw eigen wensen en is constant in ontwikkeling. U wordt geleerd data op een eenvoudige en snelle manier te
kunnen analyseren. Met de methode die in deze handleiding geleerd, kunt u uitgebreide handelingen bij uw spreadsheets sneller en eenvoudiger uitvoeren. In deze handleiding wordt gewerkt met de volgende twee open source softwarepakketten:
- R;
- OpenOffice.org Calc. (U kunt ook gewoon Microsoft Excel gebruiken).

Achtergrondinformatie R.

R is een open source software pakket en programmeertaal die ontwikkeld is door Ross Ihaka en Robert Gentleman aan de universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland. Ontwikkelen. R heeft een eigen programmeertaal en heeft de nadruk op het toepassen van statistische functies. Met R kunt u met data eenvoudige handelingen doen zoals gemiddelden berekenen, maar ook uitgebreide voorspellingsmethoden. Omdat R open source software is, kan iedereen R op zijn eigen manier bewerken. R is constant aan het groeien omdat er steeds meer ontwikkelaars aansluiten om nieuwe toepassingen voor R, meestal gratis, aan te bieden.

Achtergrondinformatie OpenOffice.org Calc

OpenOffice.org Calc is een van de programma’s die in het softwarepakket van OpenOffice.org zit. Het programma OpenOffice.org Calc is vergelijkbaar met Microsoft Excel. Ook OpenOffice.org Calc is een open source programma en daarom gratis te downloaden en aan te passen naar uw eigen wensen. In deze handleiding wordt gekozen voor OpenOffice.org Calc omdat het veel mogelijkheden bied om data te bewerken. Daarbij is het een goedkoop alternatief tegenover andere softwarepakketten. Deze handleiding is bestemd voor personen die Microsoft Windows en/of Mac OS X gebruiken.

Het is niet noodzakelijk om per see OpenOffice.org Calc te gebruiken. Werken met R in combinatie met Microsoft Excel gaat op dezelfde manier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten