Pagina's

maandag 23 december 2013

R en OpenOffice.org Calc downloaden

Zoals bij de introductie al is aangegeven, wordt er in deze handleiding gebruik gemaakt van de softwarepakketten R en OpenOffice.org Calc. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u deze softwarepakketten kunt downloaden.

R downloaden

  1. Tik de URL www.r-project.org in.
  2. Aan de linkerkant van de website (Onder het logo van R) vindt u onder de dikgedrukte tekst Download, Packages de link CRAN, klik hier op.
  3. De pagina CRAN Mirrors verschijnt. Zoek het land op waarin u zich bevindt, in dit geval Netherlands. U kunt nu kiezen tussen de mirror http://cran.xl-mirror.nl/ van XL-Data Amsterdam en http://cran-mirror.cs.uu.nl/ van Utrecht University. Klik op een van deze mirrors, het maakt niet uit welke mirror u kiest. In deze handleiding is voor de Utrecht University mirror gekozen.
  4. Het venster The Comprehensive R Archive Network verschijnt. In het venster Download and install R kiest u voor het besturingssysteem dat u gebruikt.
  5. Bij Windows:
Klik in het venster Download and install R op Download R for Windows. Kies op de pagina R for Windows voor base en install R for the first time.
De pagina R-2.152 for Windows (32/64bit) verschijnt. Klik op Download R 2.15.2 for Windows. Klik op het venster R.2.15.2.exe openen OK. 
Als u deze stappen heeft uitgevoerd verschijnt het bestand R-2.15.2-win.exe in uw map met downloads.


Bij Mac OS X:
Klik in het venster Download and install R op Download R for MacOS X. Kies op de pagina R for Mac OS X onder het gedeelte Files: voor R-2.15.2.pkg (latest version). Klik op het venster R.2.15.2.pkg openen OK.
Als u deze stappen heeft uitgevoerd, verschijnt het bestand R-2.15.2.pkg in uw map met downloads. Open dit bestand door de software op uw systeem te installeren. De eenvoudige stappen die u daarvoor moet uitvoeren kunt u van uw scherm af lezen.

OpenOffice.org Calc downloaden


  1. Tik de URL www.openoffice.org/download/other.html in . Er verschijnt een grote tabel met waarin u kunt kiezen voor verschillende talen en platforms om OpenOffice voor te downloaden;
  2. In de derde tabel staat de taal Dutch / Nederlands, kies daarbij voor uw gewenste besturingssysteem (Windows of Mac OS X) door op Download te klikken;
  3. Een nieuwe pagina wordt geopend. Boven aan de pagina staat dat u een paar seconden moet wachten voordat uw download tevoorschijn komt;
  4. Het venster om OpenOffice te openen/downloaden verschijnt. Kies voor uw gewenste instellingen en klik op OK;
  5. Als u deze stappen heeft uitgevoerd verschijnt het bestand Apache_OpenOffice_incubating_*versienaam*_*platformnaam*_install_nl in de map waar de downloads van uw browser terecht komen. Klik op dit bestand. Aan de hand van de vensters die verschijnen, kunt u uw gewenste instellingen kiezen en OpenOffice installeren op uw systeem. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten